Close

24 Ώρες στην Ελλάδα, Πρεμιέρα Δευτέρα 31/10/2016

Μπορείς άραγε να ζήσεις πολλές διαφορετικές ζωές μέσα σε ένα 24ωρο; Ποιες είναι οι παράλληλες ιστορίες των ανθρώπων που αφηγούνται τη ζωή των πόλεων της Ελλάδας; Πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητα και η «μάχη με τον χρόνο» ανάμεσα σε έναν πιλότο της πολεμικής αεροπορίας κι έναν οδηγό ταξί στην Αθήνα; Όλες οι απαντήσεις έρχονται στην νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, «24 Ώρες στην Ελλάδα» που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 31/10/2016.

Η ΕΡΤ3 και η Blacklight Productions φέρνουν στις οθόνες μας μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα «φρεσκάρουν» τον τηλεοπτικό αέρα. Ένα οδοιπορικό σε 13 πόλεις της Ελλάδας, μέσα από τις ορατές και αόρατες ιστορίες των ανθρώπων τους.

Από την Αθήνα και τον Πειραιά μέχρι την Κέρκυρα και την Καβάλα, η νέα αυτή εκπομπή αποκαλύπτει τον ρυθμό ενός 24ώρου και ρίχνει τη ματιά μας στα χιλιάδες πράγματα που συμβαίνουν και υπάρχουν γύρω μας ανά πάσα στιγμή. Στις αίθουσες των χειρουργείων οι γιατροί δίνουν τη μάχη ενάντια στον θάνατο, ενώ στα μαιευτήρια φέρνουν στον κόσμο καινούριες ζωές.

Ο εναλλακτικός τουρισμός και η βιολογική γεωργία συνυπάρχουν με τους Locomondo και το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Εθελοντές πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες σε επιχείρηση διάσωσης, ενώ κοινωνικές κουζίνες και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα δίνουν τη δική τους μάχη. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ψηφίδες που συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό: ένα 24ώρο στην Ελλάδα.

Παραγωγή: ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία- Παρουσίαση: Μαρία Μησσήν
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Δημήτρης Κατσαΐτης
Σχεδιασμός παραγωγής: Τάσος Κατσάρης, Βαγγέλης Πυρπύλης
Μονταζ : Νικήτας Λέκκας
Μουσική Δημήτρης Σελιμάς
Εκτέλεση παραγωγής: Blacklight

www.facebook.com/24wres